Motel Motel

a film by Ellen J. Babeliowsky

De film

Wanneer Hjalmar zijn kamer in een oud versleten motel inspecteert vindt hij in het langharig tapijt een afgesneden oor. Vervolgens valt hij van de ene vreemde gebeurtenis in de andere, tijdens zijn zoektocht naar de oorsprong van het oor. Het mysterie van het oor brengt hem uiteindelijk in een surrealistische situatie waarbij hij zowel slachtoffer als toeschouwer is.

Dieter Troubleyn vertolkt de rol van Hjalmar, en Beliar wordt gespeeld door Raouf hadj Mohamed.
De filmmuziek werd gecomponeerd door Johan Hoogewijs.

Deze kortfilm werd gemaakt door Ellen J. Babeliowsky als masterproject filmregie aan het RITCS Brussel, onder leiding van Stijn Coninx en co-promotie van Lieven de Cauter. ‘Motel Motel’ is in de eerste plaats een thriller in Amerikaans Surrealistische stijl, gebaseerd op de films van David Lynch: het afgesneden oor in het begin van de film is als het ware een hommage aan David Lynch’s Blue Velvet. De film heeft een bizarre atmosfeer en een eigenzinnige, bijzondere cinematografie waarbij een grote dosis absurditeit centraal staat. Daarnaast maakt de regisseuse ook gebruik van intertekstualiteit. ‘Motel Motel’ zit vol met verwijzingen naar andere films, regisseurs en iconen uit de surrealistische cinema, zowel tekstueel en visueel. Ellen J. Babeliowsky neemt de kijker mee op een ‘trip’, een ‘mindfuck’, waarbij hij meedeint op een golf van verrassende beelden. De kijker heeft voortdurend het gevoel dat hij in een andere (droom)wereld vertoeft.

“Ik ben reeds mijn hele leven gepassioneerd door het vertellen van verhalen en door film. Voor mij is film een manier om creatief te zijn en de verhalen die ik wil vertellen om te zetten in mooie beelden die op hun beurt weer tot andermans verbeelding kunnen spreken. Ik vind het fantastisch om mijn ideeën tot leven te zien komen door middel van Art Direction en door het intensief samenwerken met cast & crew.”

– Ellen J. Babeliowsky
regisseur